ACTUEEL

'Klare wijn over mantelzorgboete'

De oppositie in de Tweede Kamer wil opheldering van het kabinet over de mantelzorgboete. Deze korting voor AOW'ers is uitgesteld tot 2018, maar minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) zei zaterdag tijdens een PvdA-bijeenkomst te verwachten dat de maatregel niet meer doorgaat.

Het CDA wijst erop dat Dijsselbloems partij de PvdA zich afgelopen week nog keerde tegen een voorstel van 50PLUS om de mantelzorgboete van tafel te halen. CDA-Kamerlid Pieter Heerma noemt de uitspraak van Dijsselbloem daarom "bizar". Hij wil dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuurtje weten wat er nu echt gaat gebeuren met de maatregel. "Het kabinet moet klare wijn schenken", twitterde D66-Kamerlid Steven van Weyenberg. Hij spreekt van "volksverlakkerij".

Brutaal

SP-Kamerlid Sadet Karabulut noemt de woorden van Dijsselbloem "brutaal", omdat hij "speelt met de gevoelens van mensen". Volgens haar bestaat er veel angst voor de mantelzorgboete. "Het is gewoon een verkiezingsstunt, tenzij ze de maatregel echt gaan afschaffen, maar ik vrees het ergste." De SP'er kondigt aan er bij de behandeling van de begroting van het ministerie van Sociale Zaken op terug te komen.

De mantelzorgboete heet eigenlijk kostendelersnorm en gaat ervan uit dat AOW'ers die weer samenwonen met hun kinderen minder kosten maken en dus toe kunnen met een lagere uitkering. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top