ACTUEEL

Bijna een derde verliest AWBZ-begeleiding

Van de mensen die recht hadden op AWBZ-begeleiding is 29 procent deze hulp kwijtgeraakt. Twee derde heeft de begeleiding behouden of zelf iets meer gekregen. Dat blijkt uit een tussenstand die staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) woensdag gaf tijdens overleg met de Tweede Kamer.

Strengere eisen AWBZ

Vanaf 2009 is de begeleiding vanuit de volksverzekering AWBZ, bijvoorbeeld een boodschappendienst, alleen nog beschikbaar voor mensen die zich niet kunnen redden zonder deze hulp. De lichtere gevallen moeten zichzelf redden of ergens anders hulp zoeken.

Verlies kwart ingecalculeerd

Voor 125.000 mensen wordt nog uitgezocht of ze, nu de AWBZ nieuwe strengere eisen stelt, nog recht hebben op de AWBZ-begeleiding. Voor 43.000 mensen is al duidelijk hoe de vlag erbij hangt. Overigens was het ook de verwachting dat ruim een kwart de begeleiding zou verliezen. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top