Tech

Magentazorg voert ECD van Unit4 in

Magentazorg gaat over op het elektronische cliëntendossier (ECD) van Unit4. Hiermee is de Noord-Hollandse ouderenzorgorganisatie in staat om cliëntdossiers centraal op te slaan. En medewerkers verwerken de gegevens éénmalig en direct op de plaats waar zij de zorg bieden.

Dit schrijft DigitaleZorg.nl op 21 september.

Gezamenlijk werken

Bij Magentazorg werd door fusies in het verleden op veel plekken in de organisatie met verschillende systemen gewerkt. Er was behoefte aan een oplossing die gezamenlijk werken mogelijk maakt, die een meerwaarde heeft voor cliënten en die bovendien klaar is voor toekomstige veranderingen in de wet- en regelgeving. Na een gedegen en uitvoerig selectietraject is gekozen voor Unit4 Cura ECD.

Implementatie

De instelling gaat als eerste aan de slag met de invoering van het administratieve gedeelte en de voorbereiding van de implementatie van het zorg- en behandeldossier in de intramurale sector. Dat is waarschijnlijk in 2016 gereed. De invoering voor het extramurale deel volgt in 2017.

Magentazorg heeft 14 woonzorglocaties in Noord-Kennemerland en is de moederorganisatie voor Actiezorg en Behandelzorg. Actiezorg levert thuiszorg, hulp bij het huishouden, dagbesteding en ambulante begeleiding. Behandelzorg richt zich op behandeling voor kwetsbare ouderen in zowel de woonzorglocaties als bij cliënten thuis. Bij Magentazorg werken 1.950 mensen voor 2.700 cliënten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top