ACTUEEL

Huisartsen oneens met kortingsvoorstel Klink

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) is het oneens met het voorstel voor de financiering van de huisartsenzorg in 2010 van minister Ab Klink (VWS). Dit meldt HuisartsVandaag. Klink heeft dinsdag via een brief aan de LHV gemeld dat huisartsen alsnog worden gekort als zij volgend jaar de kosten voor geneesmiddelen onvoldoende weten te drukken.

Korting op tarieven 'terugverdienen'

Volgens HuisartsVandaag ziet de LHV deze plannen van minister Klink niet zitten. Zij hebben bezwaar tegen de bezuinigingen gekoppeld aan doelmatig voorschrijven van medicijnen en de invoering van keten-DBC's zonder overgangsperiode. Zij verwijten de minister ook dat hij terug komt op zijn eerdere toezegging om de bezuinigingen op geneesmiddelen door huisartsen goedkope medicijnen voor te laten schrijven, los te koppelen aan het al dan niet terugkrijgen van de 60 miljoen euro korting op hun tarieven.

Besparen op medicijnen

Een woordvoerster van de LHV liet dinsdag weten dat de huisartsen ervan uit waren gegaan dat ook de ziekenhuizen mee zouden gaan helpen om de besparing van 127 miljoen, door goedkope medicijnen voor te schrijven, te halen. Nu zijn ze bang dat die opgave volledig op hun bordje ligt.

Huisartsen uiten felle kritiek

Huisartsen hebben op HuisartsVandaag fel gereageerd op Klinks voorstel: “Halen wij niet die’ vrijwillig’ gestelde doelen, nou, dan korten we toch nog eens 127 miljoen. En o ja, die 60 miljoen korting is niet eenmalig, nee, die is godbeter het structureel!!'' Hier ligt een minister op ramkoers... Hoe kwaad wil hij ons krijgen?”

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top