ACTUEEL

Van Roon stapt over van Brandwondencentrum naar OLVG

Fusiepartners Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam hebben Jeroen van Roon benoemt tot lid van de raad van bestuur. Hij start per 1 december aanstaande.

Samen met voorzitter Hans van der Schoot en Francoise Dings zal Jeroen van Roon het bestuur vormen van de fusieorganisatie, die vanaf 15 oktober verder gaat onder de naam OLVG. Van Roon volgt Peter van der Meer op die in augustus afscheid nam om aan de slag te gaan bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Van der Schoot: "We zijn blij dat Jeroen ons komt versterken. Zijn ervaring met zorgondernemerschap is van grote toegevoegde waarde". Van Roon krijgt onder meer een aantal zorgunits, financiën, incl. zorgverkoop, vastgoed en ICT in zijn portefeuille.

Jeroen van Roon is sinds 2012 bestuursvoorzitter bij het Rode Kruis Ziekenhuis & Brandwondencentrum in Beverwijk. Daar was hij verantwoordelijk voor strategievorming, financiën, alliantievorming, de bedrijfseenheid 'beschouwende vakken', ICT en Communicatie. Zijn medebestuurders Doranne Hilarius en Caroline Beentjes zeggen Van Roon erkentelijk te zijn voor wat hij voor het ziekenhuis heeft betekend de afgelopen 3,5 jaar. "Hij heeft ons huis door een zware crisis geloodst, financieel weer op orde gebracht en voorbereid voor een krachtige eigenstandige positie in de veranderende zorgmarkt." Het ziekenhuis leed vor de komst van Van Roon een miljoenenverlies en dreigde failliet te gaan. Hij sneed in de personeelskosten en ging de samenwerking aan met bedrijfsgezondheidsorganisatie Zorg van de Zaak.

Van 1999 tot 2012 was Van Roon als partner verbonden aan Boer & Croon, met als focus de gezondheidszorg. Het begeleiden van zorginstellingen bij financiële, organisatorische en strategische vraagstukken behoorde tot zijn kerntaken. Hij studeerde Economie aan de  Universiteit van Amsterdam, behaalde een MBA aan de London Business School en volgde een postdoctorale opleiding organisatieadviseur aan de Vrije Universiteit.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top