ACTUEEL

P5COM voldoet als eerste aan nieuwe ISO-kwaliteitsnorm

Als eerste organisatie van Nederland voldoet organisatieadviesbureau P5COM met haar kwaliteitsmanagement-systeem aan de meest actuele ISO 9001-norm. De nieuwe norm vereist volgens P5COM een bredere kijk op risicomanagement en het omgaan met kansen.

In de nieuwe norm krijgen leiderschap en doelstellingen meer nadruk als motor voor verbeteringen. De norm kijkt beter context en naar betrokken stakeholders, aldus Peter Lamme, Operations Director van P5COM. "Voorheen was het zo dat we aan de norm voldeden zolang we ons maar aan bepaalde checklists hielden. Nu wordt er veel meer gekeken of de checklists leiden tot verbeteringen in de kwaliteit."

De ISO 9001:2015 is ontwikkeld door de International Organization for Standardization en gaat wereldwijd in op 23 september 2015. Volgens Lamme is de nadruk op leiderschap en doelstellingen "van wezenlijk belang" in de verandertrajecten die P5COM met opdrachtgevers doorloopt. "Ons doel is om opdrachtgevers effectief te ondersteunen, dus zullen wij zelf het goede voorbeeld moeten geven. Zelf vooroplopen in deze ontwikkeling is daar onderdeel van."

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Jaap van den Heuvel

24 september 2015

Gefeliciteerd. Mooie prestatie.

Erik Vrijhoeven

25 september 2015

Proficiat. Mooie stap voorwaarts.

Top