ACTUEEL

Huisartsen bezorgd over wachtlijsten jeugd-ggz

Huisartsen maken zich grote zorgen over de wachtlijsten in de jeugd-ggz. Ook het functioneren van wijkteams en de omgang met privacygevoelige informatie blijft een punt van zorg onder huisartsen. Dit blijkt uit een peiling van de Landelijke Huisartsen Vereniging onder zo’n 1000 huisartsen.

Uit de peiling blijkt dat 44 procent van de huisartsen patiënten heeft die op op wachtlijsten van meer dan een maand  belanden wanneer ze worden verwezen naar jeugd-ggz. 14 procent ziet wel wachttijden, maar deze zijn korter. De LHV vindt het zorgelijk dat kinderen hierdoor soms lang op zorg moeten wachten.

Geen vertrouwen

Meer dan de helft van de huisartsen geeft aan geen vertrouwen te hebben in de wijkteams. Tweederde van de huisartsen heeft direct of indirect contact gehad met de gemeente over jeugdzorg, maar in veel gevallen (42 procent) zijn er geen duidelijke afspraken met de wijkteams. In Zo’n 45 procent van de huisartsen heeft wel afspraken gemaakt, maar in drie op de vijf gevallen worden deze afspraken niet nageleefd.

De LHV gaat met de vertegenwoordigers van gemeenten, ggz en jeugdzorg in gesprek om de samenwerking tussen zorgverleners en gemeenten te verbeteren. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top