ACTUEEL

‘Innovaties in ggz moeten veel sneller’

Gemiddeld duurt het zo’n dertien jaar voor een nieuwe bewezen behandelmethode in Nederland wordt geïntroduceerd, zegt Frits Bovenberg, voorzitter van Stichting Ggz+. Hij vindt dit veel te lang. “Patiënten en familie zijn er de dupe van dat goede behandelingen zo lang op zich laten wachten. Bovendien gaat het soms om behandelingen die kosten besparen”, aldus Bovenberg op de website van Psy.

Stichting Ggz+

Bovenberg werkt in de pas opgerichte stichting Ggz+ samen met Gijs Francken (ex-voorzitter van Anoiksis), straatpsychiater Jules Tielens en de sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen Rokus Loopik en Menno Moraal. Het aantal mensen dat zich aansluit bij de stichting, die zich verzet tegen de trage bureaucratie in Nederland, neemt volgens hen snel toe.

Tegenwicht schaalvergroting

Stichting Ggz+ wil in de toekomst tegenwicht bieden aan de schaalvergroting in de ggz. Daartoe overweegt de stichting straks eigen zorgteams op te zetten en er is sprake van een eigen kliniek. De stichting start haar ambitie met workshops, het organiseren van studiereizen en een e-learning programma voor ervaringsdeskundigen. Lees meer op Psy.nl

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top