ACTUEEL

Jenny Goldschmidt nieuwe voorzitter Coalitie voor Inclusie

De Coalitie voor Inclusie heeft in Jenny Goldschmidt een nieuwe voorzitter gevonden. Dat meldt de organisatie in een persbericht.

Goldschmidt is emeritus hoogleraar Rechten van de Mens en zat voorheen ook de Commissie Gelijke Behandeling voor. Daarnaast hield ze zich bij andere nationale en internationale organisaties bezig met mensenrechten en diversiteit. Ze spande zich met name in voor vrouwen en mensen met een beperking.

In de Coalitie voor Inclusie spannen individuen en organisaties zich in om inclusie van mensen te vergroten en om uitsluiting tegen te gaan. Belangrijkste uitdaging nu is de ratificatie en implementatie van het IVRPH, een VN-verdrag dat de rechten van mensen met een beperking regelt. Volgens de Coalitie is Nederland één van de twee laatste Europese landen die het VN-verdrag nog niet geratificeerd heeft. In politiek Den Haag wordt hier in de week van 5 oktober over gedebatteerd.

“Met de ratificatie van het Verdrag wordt een basis gelegd voor daadkrachtig beleid gericht op het wegnemen van belemmeringen in de maatschappij voor gelijkheid, participatie en eigen regie van mensen met verschillende beperkingen. Daarmee ontstaan nieuwe perspectieven en nieuwe verplichtingen voor alle betrokkenen”, aldus Goldschmidt in het persbericht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top