ACTUEEL

Hannah Bovenkerk nieuwe voorzitter PCOB

Hannah Bovenkerk is donderdag 24 september door de ledenraad benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB). Zij volgt Rienk van Splunder op die zich ruim 5 jaar voorzitter was van het verbond. Het afgelopen jaar heeft Ernst Haitsma de taak van voorzitter waargenomen.

Hannah Bovenkerk heeft ruim dertig jaar ervaring als bestuurder- en organisatieadviseur, waarvan twintig jaar als verandermanager. Binnen diverse grote organisaties heeft zij fusies begeleid en post-fusietrajecten ontwikkeld en aangestuurd, met de nadruk op structuurwijziging, procesverbetering, performanceverbetering, gedragsverandering en cultuuromslag. Ook is ze alweer meer dan tien jaar actief als visitator en toezichthouder in maatschappelijke- en culturele organisaties en in het onderwijs.

Toekomstbestendig

Als voorzitter van de PCOB krijgt Bovenkerk een rol in het ontwikkelen van een toekomstbestendige PCOB met maatschappelijke relevantie. "De PCOB heeft een duidelijke identiteit, geworteld in de protestants-christelijke traditie. Dat is waardevol. En tegelijkertijd is het belangrijk dat mensen van allerlei pluimage zich thuis voelen bij de manier waarop de PCOB haar rol vervult, waarvan die van belangenbehartiging - landelijk én lokaal - natuurlijk de meest wezenlijke is. Dat is de uitdaging voor de komende jaren."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top