ACTUEEL

'Ex-vriend bekent moord op verpleegkundige'

De ex-vriend van verpleegkundige Linda van der Giesen heeft bekend dat hij haar in augustus heeft doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden-ziekenhuis in Waalwijk. Dat heeft zijn advocaat vrijdag aan Omroep Brabant en BN De Stem laten weten.

Volgens zijn raadsman was John F. van plan om zichzelf voor de ogen van zijn voormalige vriendin van het leven te beroven, maar hij zou door een psychose anders gehandeld hebben.

Psychose

Experts van een medisch team zijn een onafhankelijk onderzoek begonnen om vast te stellen of John F. inderdaad een psychose had toen hij Van der Giesen met een vuurwapen neerschoot. "Mijn cliënt verleent in het onderzoek volledige medewerking. Hij heeft geen idee hoe dit heeft kunnen gebeuren en wil zelf ook graag duidelijkheid", aldus de advocaat.

Van der Giesen werd na haar dienst in het ziekenhuis doodgeschoten. John F. meldde zich een dag later zelf bij de politie.

Aansprakelijk

De vader van het vierjarige zoontje van Van der Giesen wil volgens zijn advocaat de politie aansprakelijk stellen voor haar overlijden. Volgens de raadsman van John F. valt de politie in die zin weinig te verwijten. "Want mijn cliënt wilde zichzelf van het leven beroven en Linda niets aandoen. De moord lijkt een medische achtergrond te hebben".

Het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant wilde vrijdag niet op het bericht ingaan. "We hebben lopende het onderzoek geen commentaar", aldus het OM. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top