ACTUEEL

OM onderzoekt sterfgeval in Scheper Ziekenhuis

Het Openbaar Ministerie (OM) in Assen onderzoekt de dood van een 53-jarige vrouw in het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Het OM vermoedt dat de vrouw op 12 oktober een niet-natuurlijke dood is gestorven. Dat heeft een woordvoerster van het OM donderdag gemeld, naar aanleiding van berichtgeving van RTV Drenthe.

Onderzoek naar doodsoorzaak

Om de doodsoorzaak vast te stellen is het lichaam van de vrouw overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag. Daar is het lichaam onderzocht en de uitslag is bekend. De uitslag wordt eerst besproken met de nabestaanden. Het incident is gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Intern onderzoek

Een woordvoerster van het ziekenhuis liet weten dat de vrouw tijdens de voorbereiding voor een operatie is overleden. Volgens het Dagblad van het Noorden is de vrouw overleden na het toedienen van een narcosemiddel waarvoor zij allergisch zou zijn. Het ziekenhuis zou het dossier waar dit in staat kwijt zijn geraakt. Het ziekenhuis is een intern onderzoek begonnen om na te gaan of in de periode voorafgaand aan het overlijden van de vrouw adequaat is gehandeld. De uitslag hiervan wordt binnen zes weken verwacht. De vrouw wordt maandag 19 oktober gecremeerd (ANP).

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top