Tech

Treant investeert miljoenen in gezamenlijk EPD

Treant investeert miljoenen in gezamenlijk EPD

Treant Zorggroep steekt twaalf miljoen euro in een gezamenlijk EPD. Het elektronisch patiëntendossier moet per 1 april actief zijn in het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal, het Scheper Ziekenhuis in Emmen en Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen.

Dit meldt Guus Bruins, lid van de raad van bestuur van Treant, aan het Dagblad van het Noorden (DvhN). Het geld wordt geïnvesteerd in een nieuw medisch en verpleegkundig systeem, een boekhoudkundig systeem en de benodigde IT-infrastructuur.

In oktober 2013 fuseerden de drie ziekenhuizen tot wat later Treant Zorggroep ging heten. De drie ziekenhuizen hadden elk hun eigen EPD. Het verbinden van de systemen heeft altijd prioriteit gehad, maar de fusie heeft alleen maar kans van slagen als alle ziekenhuizen binnen één systeem werken, zo oordeelt de raad van bestuur.

Kabel

Voor snelle uitwisseling van gegevens laat Treant een dubbele glasvezelkabel tussen de ziekenhuizen aanleggen, zo schrijft DvhN. Als een kraanmachinist er een kapot trekt, is er altijd nog een tweede kabel.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top