ACTUEEL

Horeca wil zorgmarkten open breken

Koninklijke Horeca Nederland ziet mogelijkheden voor hotels om een rol te gaan spelen in de gezondheidszorg. In het onderzoek ‘Zorg in hotels’ heeft het kenniscentrum Hospitality  Business de mogelijkheden voor de hotellerie om op de zorgbehoefte van een gast in te spelen, onderzocht.

Deelmarkten in de zorg

Zo is er een stappenplan, het ‘healing experience concept’, ontwikkeld voor hotels om de potentie van verschillende deelmarkten te onderzoeken. De deelmarkten zijn onder meer ‘vakantie met zorg’, ‘herstel na operatie’, ‘mensen uit balans’ en ‘senioren’.  

Dialyse in hotel

Er zijn al verschillende initiatieven op dit gebied. Zo kunnen gasten van  Hotel Juliana in Valkenburg in het hotel terecht voor een dialyse. Het dialysecentrum is onderdeel van de afdeling dialyse in het academisch ziekenhuis Maastricht.  Daarnaast zijn de voorzieningen van het hotel eenvoudig te gebruiken zodat gasten ontspannen kunnen herstellen.

Lees het volledige onderzoek ‘Zorg in hotels’.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top