ACTUEEL

Erasmus MC start grootscheepse nieuwbouw

Het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam begint vrijdag met een drastische verbouwing die acht jaar gaat duren. Voor 449 miljoen euro zal worden gebouwd en gesloopt.

Uitbreiding kinderziekenhuis

De vernieuwing omvat de nieuwbouw van het ziekenhuis en het onderwijscentrum, de uitbreiding van het kinderziekenhuis en de vernieuwing van het Thoraxcentrum. De start van de nieuwbouw wordt gevierd met een concert door Ilse DeLange en haar band en een buurtfeest op zaterdag.

In 2017 vernieuwd UMC gereed

In 2017 moet op de huidige plek een grotendeels vernieuwd universitair medisch centrum staan. Erasmus MC-Daniël den Hoed, nu nog gevestigd in Rotterdam-Zuid, wordt in de nieuwbouw ondergebracht. In het vernieuwde ziekenhuis heeft elke patiënt een eigen kamer. In een eigen kamer herstelt de patiënt sneller, is de gedachte. Daardoor zal de opnameduur dalen.

Ambitie Erasmus MC

Erasmus MC is het grootste universitair medisch centrum van Nederland. Er werken bijna 13.000 mensen. Het centrum heeft de ambitie de komende vijf jaar uit te groeien tot één van de beste medische instituten in de wereld. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top