ACTUEEL

Kinderen hadden seks in instelling voor jeugdzorg

Instelling voor jeugdzorg Commujon in Almelo had te laat door dat minderjarige jongeren in een leefgroep seksueel contact met elkaar hadden. Dat heeft de instelling donderdag bekend gemaakt.

Onafhankelijk rapport Commujon

In september werd ontdekt dat vijftien kinderen tussen de 7 en 11 jaar in twee leefgroepen gedurende een half jaar grensoverschrijdend seksueel gedrag hadden vertoond. Volgens een woordvoerder van Commujon varieerde het gedrag van zoenen tot penetratie. De onderzoekers vonden geen aanwijzingen van dwang, misbruik of enige betrokkenheid van volwassenen.Naar aanleiding van die bevindingen had Commujon een onafhankelijk rapport laten opstellen. De conclusies van de onderzoekers zijn donderdag gepresenteerd.

Duo ging planmatig te werk

Volgens Commujon was er sprake van twee “actieve hoofdrolspelers”. Het duo ging planmatig te werk en stond voor elkaar op de uitkijk, aldus de woordvoerder. De twee zijn overgeplaatst en staan onder individueel toezicht. Beiden komen in een gesloten jeugdzorginstelling terecht.

Obsessief seksueel gedrag

Commujon bereidt een plan van aanpak voor dat herhaling van dergelijke incidenten moet voorkomen. “Als instelling voelen we ons volledig verantwoordelijk voor wat er gebeurd is. We waren niet alert genoeg”, aldus de woordvoerder. De jeugdinstelling wil het plan over vier weken klaar hebben. De onderzoekers hebben geconstateerd dat de instelling onvoldoende is toegerust om kinderen met obsessief seksueel gedrag de behandeling te geven die ze nodig hebben. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top