ACTUEEL

Familienet: ‘Facebook’ voor mantelzorgers

Familienet, dat al heel lang in de professionele verpleeghuiszorg wordt gebruikt, heeft nu een particuliere versie op de markt gebracht. Het is een soort Facebook voor mantelzorgers die met elkaar en met zorgprofessionals willen communiceren, maar dan in een beveiligde omgeving.

De toepassing speelt in op de veranderende zorg, waarbij mensen steeds langer thuis blijven wonen. Betrokken mantelzorgers kunnen er taken verdelen, overleggen, een agenda bijhouden en belangrijke of leuke informatie delen, zoals foto’s of video’s. De kosten zijn 4,95 euro per maand. Mantelzorgers kunnen zelf een pagina openen.

Moeder

Familienet bestaat sinds 2006 en wordt nu in ongeveer vijfhonderd zorginstellingen in Nederland en België gebruikt. Het is ontstaan in de praktijk. Maarten Bloemink en zijn broer Hein bedachten de applicatie toen hun dementerende moeder in een verpleeghuis woonde. Zij vonden de communicatie per telefoon onhandig en verwarrend, vooral voor grotere families. Een proef met Familienet op de afdeling van hun moeder sloeg aan en dat motiveerde de broers om het concept uit te bouwen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top