Finance

LUMC schrapt nog meer banen

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) schrapt in drie jaar tijd 660 banen. Eerder deze week zou het nog gaan om zeshonderd banen, maar het LUMC heeft laten weten dat er 660 banen door natuurlijk verloop moeten verdwijnen.

Efficiency verbeteren

Voorzitter van de raad van bestuur Ferry Breedveld verwacht dat er minder dan honderd gedwongen ontslagen zullen zijn. Het LUMC wil meer computers inzetten en personeel efficiënter inzetten. Daarnaast stelt het LUMC een vacaturestop in. De raad van bestuur verwacht voor 1 februari 2010 verdere maatregelen bekend te kunnen maken. Gedacht wordt aan het verhogen van efficiency door ICT, nieuwe managementstructuren, minder overhead en betere zorglogistiek.

Bezuinigingen bij UMC’s

Het LUMC moet zo'n veertig miljoen euro bezuinigen vanwege de stijgende personeelslasten en extra betaling aan het pensioenfonds. Daarnaast spelen de bezuinigingen van de overheid op de gezondheidszorg en kortingen door het ministerie van OCW op onderwijs en onderzoek een rol. Het UMC Utrecht, UMC St Radboud en het academisch ziekenhuis Maastricht hebben al eerder bezuinigingen aangekondigd.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top