ACTUEEL

Anne-Mei The bestuurslid Zorg Innovatie Forum

Anne-Mei The is per 16 september 2015 benoemd tot bestuurslid van het Zorg Innovatie Forum (ZIF) in Groningen. Dit meldt het ZIF in een persbericht.

Anne-Mei The is opgeleid als cultureel antropoloog en jurist en promoveerde in de medische wetenschappen. Ze werd bekend als onderzoeker en schrijver van het boek ‘In de wachtkamer van de dood’ over leven en sterven met dementie in een verpleeghuis. Sinds juli 2012 is ze bijzonder hoogleraar Langdurige Zorg en Dementie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), en tevens lector aan de Hogeschool Stenden.  

Zorg Innovatie Forum

Het Zorg Innovatie Forum zet zich in voor structurele vernieuwingen in de zorg. In het Forum spreken zorgaanbieders, verzekeraars, instellingen uit het sociale domein, woning­bouwcorporaties en kennisinstellingen hierover met elkaar. Ook wordt geprobeerd om burgerinitiatieven hier zo veel als mogelijk bij te betrekken.  ZIF stelt met zijn netwerkpartners een maatschappelijke innovatieagenda op. Onze focus ligt daarbij op ontwikkelingen die ervoor zorgen dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen wonen, en op effectieve ouderenzorg en jeugd. Dat betekent bijvoorbeeld dat ZIF deel uitmaakt van het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) en programmaleider is van het Nationaal Programma Ouderenzorg in Noord-Nederland. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top