ACTUEEL

IGZ: ‘Zorg Emergis weer op orde’

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft haar vertrouwen uitgesproken in het functioneren van ggz-instellingen Emergis en RGC Zeeuws-Vlaanderen. In een persbericht laat Emergis weten dat er niet langer sprake is van een hoog risico op onverantwoorde zorg voor patiënten met schizofrenie die ook afhankelijk zijn van middelen.

Maatregelen

Er is voor de IGZ geen reden meer voor verscherpt toezicht. Emergis en RGC hebben op advies van PricewaterhouseCoopers en psychiater Ruud van Beest maatregelen genomen om de kwaliteit van zorg te verbeteren en de financiën gezond te houden. Zo willen de organisaties een monitoringsysteem invoeren om de kwaliteit en doorstroom van cliënten zichtbaar te maken en willen zij behandeltrajecten ontwikkelen. Daarnaast worden alle richtlijnen en protocollen opnieuw bekeken en waar nodig aangepast, komt er een gedragscode voor personeel en zullen er jaarlijks functioneringsgesprekken met medewerkers plaatsvinden.

Beperkte financiële middelen

Voorzitter van de raad van bestuur Leen van Leersum zegt: “We leggen onszelf een forse taak op, terwijl we tegelijkertijd weten dat de financiële middelen beperkt zijn. Wie veel op zijn bordje heeft liggen, doet er goed aan het werk zo efficiënt mogelijk te organiseren. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit ons gaat lukken, want ik heb gezien wat er allemaal is verzet tussen 24 juli en nu, half oktober”. Emergis roept alle medewerkers op om slimme en creatieve oplossingen aan te reiken om geld te besparen.

Geïntensiveerd toezicht

In juli van dit jaar heeft de IGZ geconcludeerd dat Emergis in heel Nederland het slechtst presteert wat betreft zorg aan verslaafde schizofrene patiënten. De IGZ stelde de instelling daarom onder geïntensiveerd toezicht.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top