Vastgoed

Nieuwbouw Zorgboulevard bij ZMC is gestart

Het Zaans Medisch Centrum (ZMC) krijgt een Zorgboulevard. Vorige week sloeg Wouter van der Kam, voorzitter van de raad van bestuur, de eerste paal.

Dat meldt het ZMC op haar website.

Oplevering

De Zorgboulevard gaat ongeveer vijftig miljoen euro kosten en wordt apart ontwikkeld van de nieuwbouw van het ziekenhuis. Die is al in een vergevorderd stadium, zodat ziekenhuis en Zorgboulevard waarschijnlijk tegelijk klaar zijn. De oplevering is per 1 januari 2017. Het ZMC heeft voor haar huisvesting weloverwogen gekozen voor integrale nieuwbouw. De koppeling van ZMC met Zorgboulevard, zowel programmatisch als fysiek, past binnen de strategie van het ziekenhuis.

Investering

VORM uit Papendrecht ontwikkelt en realiseert de Zorgboulevard. Daarin komen onder andere een revalidatiehotel, gezondheidscentrum, oogziekenhuis en apotheek. Ook komen er restaurants en meerdere winkels in de plint waaronder een grote supermarkt met parkeergarage. VOMAVO (VORM Maatschappelijk Vastgoed) investeert zelf in de Zorgboulevard. Deze investering past in de strategie van VORM om de komende jaren haar maatschappelijk vastgoed portefeuille uit te breiden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top