Finance

Ton voor ex-baas noodlijdende zorginstelling

De Zorggroep Oude en Nieuwe Land in Steenwijk heeft ex-topman Rutger van Soelen een ontslagpremie betaald van ruim 115.000 euro. Dat blijkt uit het zojuist verschenen jaarverslag van de zorginstelling, meldt RTL Nieuws.

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is een ouderenzorginstelling rond Steenwijk en in de Noordoostpolder. Vorig jaar raakte de instelling financieel in zwaar weer en dreigde een faillissement, volgens RTL Nieuws. Op een omzet van 80 miljoen euro boekte de organisatie een verlies van 2,4 miljoen. Zonder ingrijpen werd voor 2015 een verlies van 13 miljoen euro verwacht. Om kosten te besparen, moest de zorggroep eind vorig jaar 473 banen schrappen.

De problemen leidden in de zomer van 2014 tot het vroegtijdige vertrek van bestuurder Rutger van Soelen, die de zorginstelling sinds 2009 leidde. Van Soelen was vlak voor zijn vertrek bovendien in opspraak geraakt, omdat de zorginstelling 850.000 euro had besteed aan 'zweverige' managementcursussen bij een bureau waarbij zijn vrouw betrokken was. Dit leidde onder meer tot Kamervragen. Uit de beloningsparagraaf in de jaarrekening blijkt dat Van Soelen niet met lege handen vertrok: de zorginstelling gaf hem een ontslagvergoeding van 115.765 euro mee.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top