Finance

Privékliniek Valkenhorst gaat failliet

De Valkenhorst Kliniek, de oudste privékliniek voor plastische chirurgie, vraagt het faillissement aan. Het lukt de kliniek niet om de schuldenlast van 300.000 euro te betalen.

Dit heeft de Valkenhorst Kliniek bekendgemaakt.

Verzekeraars vergoeden volgens de kliniek steeds minder waardoor het bedrijf de kosten niet kan dragen. "Weliswaar is de omzet van de kliniek voldoende om lopende verplichtingen na te komen maar onvoldoende om de in de afgelopen jaren opgebouwde schuldenlast af te lossen dan wel de verplichtingen daaruit voortvloeiende na te komen", aldus directeur Susan Vrenken. Als oplossing was er een saneringsplan opgesteld, maar de medisch specialisten hebben hun goedkeuring aan het plan onthouden zodat het niet doorgevoerd kan worden.

De enige mogelijkheid die het bestuur op dit moment resteert is om het faillissement aan te vragen. De aandeelhouders hebben hun goedkeuring voor de aanvraag gegeven. Het huidige bestuur en de aandeelhouders zijn niet van plan om een doorstart te realiseren. Daartoe ontbreken de financiële middelen. "Er is ook geen externe financier – ondanks verschillende besprekingen – bereid gebleken om een dergelijke doorstart te bekostigen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top