ACTUEEL

Depressie Vereniging sluit aan op ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland gaat nauw samenwerken met de landelijke Depressie Vereniging om de kwaliteit van de ggz voor cliënten en zorgverleners beter in beeld te brengen. Er worden zoveel mogelijk mensen gestimuleerd om hun ervaringen met ggz-behandelaars via de website te delen.

Dat meldt de Depressie Vereniging op 1 oktober op haar website. Nathalie Kelderman, directeur van de landelijke Depressie Vereniging, en Dianda Veldman, directeur-bestuurder van patiëntenfederatie NPCF – de initiatiefnemer van ZorgkaartNederland – tekenden deze week een samenwerkingsovereenkomst.

Beste zorg

Via ZorgkaartNederland, onderdeel depressie zijn nu 513 ggz-behandelaren, gespecialiseerd in depressiezorg, beoordeeld. Het is de bedoeling dat aantal uit te breiden, net als het aantal beoordelingen per behandelaar. In ‘ruil’ voor haar inzet krijgt de Depressie Vereniging beschikking over de waarderingen die mensen achterlaten over hun zorgaanbieder. Kelderman: “Deze gegevens willen wij gebruiken om inzichtelijk te krijgen wat mensen belangrijk vinden in de geboden zorg. Hoe meer waarderingen, hoe beter inzicht in de kwaliteit van de geboden zorg en hoe sterker wij als patiëntenvereniging staan in onze strijd voor de beste zorg.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top