ACTUEEL

Opsporing in geding met bezuinigingen NFI

Als de bezuinigingen op het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) doorgaan, dan zullen de doelstellingen van het kabinet voor de opsporing niet worden gehaald. Tot die conclusie komen het Openbaar Ministerie, de Nationale Politie en het NFI in een interne notie die in het bezit is van het ANP.

Om de extra prioriteiten te halen zijn juist zestig voltijdbanen extra nodig, stellen de organisaties. Daarvoor is alleen al voor de loonkosten een structurele investering van 6 miljoen euro nodig. Dat staat in schril contrast met de geplande besparing van 13 procent op het budget, die tientallen banen kost.

De notitie stamt uit februari maar is nooit openbaar geweest. Het debat over de bezuinigingen op het NFI was in april. Tweede Kamerlid Michiel van Nispen van de SP vindt nu dat de discussie over de bezuinigingen opnieuw moet.

Van Nispen: "Het stuk is heel duidelijk: als er niet meer geld bijkomt bij het NFI, dan moet de minister de doelstellingen op het gebied van veiligheid en opsporing bijstellen. De minister is tot nu toe niet eerlijk over de gevolgen van deze bezuinigingen op 'het Nederlandse CSI' voor de veiligheid. De kans dat boeven achter de tralies verdwijnen wordt gewoon minder door de bezuinigingen van deze minister." (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top