ACTUEEL

Meryem Donks wint V&VN Zorgaward 2015

Meryem Donks van Cordaan heeft de V&VN Zorgaward 2015 gewonnen. Donks wordt onderscheiden voor haar inzet als persoonlijk begeleider bij Al-Noor, een woongroep voor islamitische dementerende ouderen. Daar weet zij dilemma's bloot te leggen waar cultuur en professionaliteit elkaar raken. Haar team is daardoor op een professionelere wijze gaan werken.

De V&VN Zorgaward wordt jaarlijks uitgereikt aan inspirerende verzorgenden die werken aan kwalitatief goede zorg.  Donks was een van de drie verzorgenden die door de vakjury waren genomineerd. Zij kreeg de helft van de stemmen, zo meldt V&VN. Tweede werd Andrina Huibertse, als verzorgende werkzaam bij kleinschalig wonen voor dementerende bewoners van Vivent. Als derde eindigde Tineke van de Nobelen, zorgcoördinator bij Vitalis Revalidatie Eindhoven.

Normen en waarden

Meryem Donks is deel van Turkse afkomst en niet-gelovig. In de woongroep werkt zij in een team van voornamelijk Islamitische verzorgenden. Die vonden het lastig om de eigen culturele achtergrond en normen en waarden te scheiden van hun rol als professional. De coachende houding van Donks creëerde een omgeving die voor haar collega’s uitdagend en veilig was om zich professioneel te ontwikkelen, zo oordeelde de vakjury.

De vakjury bestond uit: Marco Wisse, directeur Vivium Zorggroep, Joris Slaets, directeur Leyden Academy on Vitality and Ageing, Mieke Hollander, directeur gezondheidszorg college ROC Midden Nederland en bestuurslid V&VN, Helma Zijlstra, oud-directeur V&VN, Karin Raatjes, platform V&VN Verzorgenden en winnaar Zorgaward 2014 en Ria van Balen, winnaar V&VN Zorgaward 2014.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top