HRM

Campagne voor zij-instromers in de eerste lijn

Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) start een campagne om meer zij-instromers in de eerste lijn te werk te stellen. Want waar het werk in de instellingen afneemt, is in de huisartsenzorg nog steeds sprake van groei. SSFH wil 600 man (m/v) laten omscholen.

Naast het omscholingsplan probeert de stichting zij-instromers te enthousiasmeren en huisartsen en eerstelijns organisaties aan te sporen hen aan te nemen, zo schrijft vakblad De Eerstelijns op 5 oktober.

Omscholen

Voor verpleegkundigen, verzorgenden, sociaal pedagogisch hulpverleners of medewerkers maatschappelijke zorg kan het interessant zijn hun carrière voort te zetten als praktijkondersteuner, POH-S, POH-ggz of praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk. De vraag naar ondersteunend personeel neemt daar alleen maar toe, zegt Anne van Riet van SSFH. De stichting heeft een plan ingediend om zeshonderd werknemers om te scholen naar een baan in de eerstelijns zorg. Het gaat om 150 doktersassistenten, 200 praktijkondersteuners en 250 POH-ggz’s.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top