ACTUEEL

Winter mikt op keten van ziekenhuizen

Loek Winter, eigenaar van de MC | Groep, wil met een keten van vijf ziekenhuizen dertig procent efficiënter werken dan het gemiddelde ziekenhuis in Nederland. Dat zegt Winter in een interview in FD Weekend van zaterdag 17 oktober.

Gevestigde orde breken

Winter wil de gevestigde orde doorbreken door vrijblijvendheid uit ziekenhuizen te halen. Winter in het FD: “Als iemand slecht is, gaat hij eruit. Met een arts die 58 jaar is, al jaren niet meer naar de nascholing gaat en naar drank ruikt heb ik een kort exitgesprek. Ik kan me geen emotionele overwegingen veroorloven.” 

Pionier

In het oktobernummer van Skipr stelt Winter dat hij een pionier is en risico’s wil nemen. Hij blijkt daarin ook succesvol: de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord draaiden vorig jaar een verlies van bijna elf miljoen euro, in de eerste helft van 2009 is een resultaat van 1 miljoen euro behaald. Winter: "Vooral bij leveranciers hebben we ruim 20 procent besparingen weten te realiseren. Niet door ze uit te knijpen, maar door de oplichters ertussenuit te halen." Volgens Winter komen er zo'n twintig ziekenhuizen in aanmerking voor overname. Begin september heeft hij een belang van 35 procent in het St. Jans Gasthuis in Weert genomen.

Skipr magazine: abonneren of exemplaar bestellen

Bestel Skipr magazine nr.10 van oktober 2009, of abonneer u gratis op Skipr magazine.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

19 oktober 2009

Volgens mij is er nog steeds niets definitief besloten m.b.t. het belang nemen in het St. Jans Gasthuis en zou de Raad van Toezicht nog 14 dagen bedenktijd gevraagd hebben.

Top