Tech

Medisch specialisten in Den Haag gaan veilig appen

Medisch specialisten van het Medisch Centrum Haaglanden en het Bronovo ziekenhuis gaan werken met een alternatief voor het populaire Whatsapp: de Kanta Messenger-app. Dit schrijft Medisch Contact.

Volgens de makers kunnen artsen onderling veilig patiënteninformatie uitwisselen met deze nieuwe app-service. Op 22 oktober nemen twintig tot dertig medisch specialisten van MC Haaglanden en Bronovo de nieuwe app in gebruik, eind van het jaar volgen de overige 250 artsen. Eind oktober sluiten tien tot twintig specialisten in het Radboud Medisch Centrum zich erbij aan en vervolgens gaan meerdere ziekenhuizen de app proberen, zoals het Antonius Ziekenhuis en het Gelre ziekenhuis.

Specialisten kunnen elkaar toevoegen als contact door een QR-code te scannen, waarvoor ze geen telefoonnummer nodig hebben. Vervolgens kunnen ze teksten en foto’s delen. Alle data worden versleuteld opgeslagen en de foto’s komen niet in het fotoalbum van de telefoon of in de cloud terecht. Het is niet verboden om collega’s digitaal te consulteren zolang een patiënt niet te identificeren is. Het probleem van WhatsApp is dat de verzending niet extra beveiligd is.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top