ACTUEEL

Genomineerden Patiëntveiligheid Award 2009 bekend

De jury van het VMS Veiligheidsprogramma heeft het Oogziekenhuis in Rotterdam, het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam en het Medisch Spectrum Twente in Enschede genomineerd voor de Patiëntveiligheid Award 2009. De award is bedoeld voor toonaangevende initiatieven op het gebied van patiëntveiligheid in Nederlandse ziekenhuizen.

Genomineerden

Het Oogziekenhuis is genomineerd vanwege de inzet van veiligheidsitems uit de luchtvaart in de zorgprocessen en de aandacht die het ziekenhuis besteedt aan angst bij patiënten. Het Medisch Spectrum Twente heeft een preventie- en behandelprotocol ontwikkeld voor kwetsbare patiënten waarbij de screening van alle zorgproblemen digitaal wordt geregistreerd. De laatste genomineerde is het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. Dit ziekenhuis controleert bij opname en ontslag van patiënten of er verschillen zijn tussen de thuismedicatie en de ziekenhuismedicatie.

Jury

De jury bestaat uit voorzitter Atie Schipaanboord, directeur beleid en innovatie van de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie, Diana Monissen, Frank Bosch en Marieke Schuurmans. Vooral de gedrevenheid van de inzenders is hen opgevallen. Schipaanboord: “Uiteindelijk hebben we vooral gekeken naar wat de meetbare resultaten zijn voor de patiëntveiligheid en of het voorbeeld door andere ziekenhuizen eenvoudig is over te nemen.” Tijdens het congres Expeditie Patiëntveiligheid op 24 november wordt de winnaar bekend gemaakt. De genomineerden worden voor vijftig procent beoordeeld door de jury en voor vijftig procent door de deelnemers van het congres.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top