ACTUEEL

Onderzoek naar anonieme ANBO-brief

Het ANBO-hoofdbestuur in Woerden laat een extern-bureau onderzoek doen naar een anonieme brief waarin ANBO-afdelingen worden opgeroepen het verenigingsgeld op een andere bankrekening te zetten. Het hoofdbestuur bestempelt dit als het aanzetten tot fraude en heeft daarom de rekeningen van alle afdelingen voorlopig geblokkeerd.

"Het is mijn verantwoordelijkheid om het ledengeld te beschermen", zei directeur Liane den Haan van de ANBO dinsdag op een persconferentie. Die was belegd na alle ophef afgelopen dagen over het functioneren van de directeur en de oproep om ANBO-geld weg te sluizen. Verschillende ANBO-afdelingen in de regio zouden het niet eens zijn met de veranderingen die worden doorgevoerd.

Fraude

De ANBO heeft de afgelopen twee jaar 200.000 euro verloren door fraude. Dat is ook door de politie vastgesteld. Of dat geld ooit terugkomt, is onduidelijk. Ook zouden er meer dan dertig rekeningen bestaan waarop geld van de ANBO is gezet, maar die rekeningen kunnen niet direct worden gelinkt aan de ouderenorganisatie. Ook dat wordt nader onderzocht.

Volgens de directeur zijn er tussen de tien en twaalf dissidenten actief, ,,die de ANBO met valse en onjuiste informatie beschadigen''. Zo zou door de geblokkeerde bankrekeningen geen geld meer beschikbaar zijn voor activiteiten. ,,Dat is niet waar'', zegt Den Haan. Het geld voor activiteiten wordt nu via het hoofdkantoor betaald. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top