Vastgoed

Nieuwbouw Emma Kinderziekenhuis is open

Op 7 oktober verricht koning Willem-Alexander de officiële opening van het vernieuwde Emma Kinderziekenhuis bij het AMC in Amsterdam. De verbouwing heeft jaren geduurd. Omdat de zorg doorging gebeurde dat in fasen.

Het ontwerp voor de nieuwbouw startte in 2005. In 2008 werd begonnen aan de daadwerkelijke verbouwing. In 2010 werden de eerste verpleegafdelingen opgeleverd. In 2014 is de IC verhuisd. De hele verbouwing kostte ongeveer 50 miljoen euro. Ongeveer 10 miljoen daarvan is verkregen uit sponsorgelden.

Eigen kamers

De filosofie van het nieuwe kinderziekenhuis is dat de kinderen zo min mogelijk het gevoel hebben dat ze in een ziekenhuis zijn. Ze hebben allemaal een eigen kamer. De kamers zijn in tweeën gedeeld, aan de linkerkant liggen de spullen van de arts en verpleging aan de rechterkant is het bed en veilige speelruimte. Alle kamers hebben een eettafel, een eigen badkamer, een bureautje om aan te werken. Net als thuis. Ook op de intensive care hebben de kinderen allemaal een eigen kamer, zodat ze niet met andere zieke kinderen worden geconfronteerd.

Uitzendbureau

De ziekenhuisschool heeft meer ruimte gekregen, waardoor kinderen daar ook in bed hun lessen kunnen krijgen. Het ziekenhuis kreeg ook een theater. De bioscoop lijkt op een echte bioscoop, inclusief rode stoelen.  Er is een restaurant waar kinderen kunnen helpen koken en voor de oudere kinderen is er zelfs een uitzendbureau voor bijbaantjes.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top