ACTUEEL

'Verkenner aanstellen voor cao ambulancezorg'

Vakbond CNV Zorg & Welzijn wil dat er een onafhankelijke verkenner wordt aangesteld om de impasse rond de cao voor ambulancemedewerkers te doorbreken. "Het overleg zit op dit moment muurvast, woensdagmiddag zijn er in het land verschillende werkonderbrekingen'', aldus de bond.

Het is voor het eerst dat ziekenautomedewerkers een landelijke werkonderbreking houden. Van 12.00 tot 16.00 uur rukken ambulances alleen uit bij spoedgevallen en gaan reeds geplande ritten met patiënten niet door.

Vakbonden zijn al meer dan een jaar in overleg met werkgeversorganisatie Ambulancezorg Nederland (AZN). In de afgelopen periode hebben medewerkers op verschillende plekken hard actie gevoerd richting hun werkgever. Volgens CNV zijn de onderhandelingen vooral vastgelopen op afspraken over de onregelmatigheidstoeslag en salarisverhoging.

AZN laat in een reactie weten blij te zijn met de oproep van CNV om een onafhankelijke verkenner aan te stellen. "Het inzetten van een verkenner is een stap in de goede richting om de cao-onderhandelingen weer in beweging te krijgen. Binnenkort bespreken vakbonden en AZN hoe een en ander verder invulling krijgt'', zegt voorzitter Hans Simon.

De tien regio’s waar boos personeel woensdag het werk neerlegt zijn Amsterdam, Rotterdam, Haaglanden, Utrecht, Noord-Holland Noord, Flevoland, Kennemerland, Oost-Nederland, Noord-Oost Gelderland en Gelderland-Zuid.

FNV waarschuwde eerder deze week dat ambulancepersoneel de komende weken actie blijft voeren, totdat AZN akkoord gaat met een "fatsoenlijke'' cao. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top