ACTUEEL

OM eist 3,5 jaar cel voor pgb-fraude

Het openbaar ministerie (OM) heeft op 6 oktober 3,5 jaar cel geëist tegen de 51-jarige Johan K. vanwege het uitbuiten van verslaafden, mensenhandel, pgb- en bijstandsfraude. K. was de voorganger van het Jezus Centrum in Nijkerk en bestuurder van een centrum voor verslavingszorg.

Dat maakte het OM bekend op 6 oktober. K. staat terecht bij de rechtbank in Arnhem. Hij wordt verdacht van het uitbuiten van verslaafden in zijn kliniek Terra. K. liet ze werken in de commerciële tak van Terra dat aanrechtbladen maakte. Daar betaalde hij ze niet voor. Alles kwam als dagbesteding en persoonlijke zorg en begeleiding op de formulieren.

1,1 miljoen

Via het Jezus Centrum en gelieerde stichtingen zoals Stichting Intro wist K. 1,1 miljoen euro op te strijken, geld dat eigenlijk bedoeld was voor cliënten met  verslavings- of psychische problemen. Ze  moesten intern wonen en hun geld laten beheren. Volgens het OM zijn in ieder geval veertien cliënten bewezen gedupeerd. Volgens K. heeft het OM de cliënten die met succes uit de put zijn geholpen niet opgevoerd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top