ACTUEEL

NZa: fusie Antonius en Zuwe Hofpoort goed verlopen

De NZa oordeelt dat de fusie van het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden goed is verlopen. De verschillende stakeholders zijn zorgvuldig betrokken bij de plannen.

Dat maakt de NZa op 7 oktober bekend op haar website. De Nederlandse Zorgautoriteit  deed een procedurele toets of de besluitvorming over de voorgenomen fusie goed is verlopen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) had de fusie al eerder goedgekeurd.

Stakeholders

De NZa heeft uitgebreid gekeken naar de betrokkenheid van de stakeholders bij de plannen. Alle stakeholders moeten de gelegenheid krijgen om hun opvattingen naar voren te brengen, en de raden van bestuur moeten hier met argumenten op reageren. Dit proces is niet altijd onbetwist verlopen, oordeelt de NZa, maar de medezeggenschapsraden en de gemeenten in de regio zijn toch zorgvuldig betrokken bij de fusieplannen. De cliëntenraad van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis en de gemeente Woerden waren het niet eens met het toekomstige zorgaanbod. De raden van bestuur van de ziekenhuizen hebben dit wel meegewogen, maar hebben toch een andere keuze gemaakt.

Spoedzorg

De NZa heeft ook gekeken naar de gevolgen voor de cruciale zorg. De normen voor spoedeisende hulp en acute verloskunde komen niet in gevaar, vindt de NZa. Deze worden van het Zuwe Hofpoort naar het Antonius overgeheveld.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top