ACTUEEL

Daelzicht ontwikkelt belevenispark voor cliënten

Zorginstelling Daelzicht werkt aan de ontwikkeling van het belevenispark, waar de instelling dagbesteding voor mensen met een beperking of ouderen met dementie gaat organiseren. Het park komt op het terrein van Daelzicht in het Limburgse Heel en gaat naar verwachting open in 2018.

Hierover vertelde bestuurder Jan Valkenborgh tijdens de Health & Care Day in de Jaarbeurs in Utrecht.

Op het Daelzicht-terrein zijn nu al belevenissen aanwezig, zoals manege De Huif, het belevingsbos en visvijvers. De zorginstelling gaat daar nieuwe belevenissen aan toevoegen, waardoor er een plek ontstaat waar mensen met een hulpvraag zorgeloos kunnen genieten en ontspannen.  Bezoekers kunnen kiezen voor belevenissen die de zintuigen prikkelen of juist rustig genieten van wat ze zien of horen. Ze kunnen trouwen - met een bijbehorend, echt feest-, opgaan voor een tractorrijbewijs of dieren knuffelen.

Bestuurder Valkenborgh verwacht dat het belevenispark zal leiden tot lagere kosten voor dagbesteding: 1,2 miljoen euro per jaar. Dit kan onder meer doordat de zorginstelling een andere manier van werken wil introduceren voor de werknemers. Daelzicht ziet het park als een innovatieve manier om in te spelen op de veranderingen in de zorg. Het park past bovendien in de visie van Daelzicht om te gaan van 'zorgen voor' cliënten naar 'zorgen met'. Valkenborgh:"We gaan door tot de laatste cliënt zijn talent heeft omgezet in een arrangement."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top