ACTUEEL

Zeegers is wetenschappelijk directeur CAPHRI Maastricht

Professor Maurice Zeegers is per 1 oktober benoemd tot wetenschappelijk directeur van CAPHRI, de School for Public Health and Primary Care van de Universiteit Maastricht. Hij volgt hiermee de interim-directeuren professor Nanne de Vries en professor Albert Scherpbier op.

Dat maakte de Universiteit Maastricht op 6 oktober bekend. Zeegers zal CAPHRI op financieel, productief en strategisch vlak gaan versterken. Het onderwijsinstituut heeft nu driehonderd medewerkers. CAPHRI biedt multidisciplinair onderzoek en onderwijs gericht op kwaliteit van leven voor individu en gehele bevolking door innovatie op het gebied van volksgezondheid. Het doel is invloed uitoefenen op de normen en richtlijnen binnen de gezondheidszorg.

Genetica

Zeegers studeerde Gezondheidsvoorlichting, Epidemiologie en Genetische Epidemiologie in Rotterdam en Maastricht, waar hij in 2001 promoveerde. In 2006 werd hij benoemd tot hoogleraar aan de Universiteit van Birmingham. In 2012 keerde hij terug naar Maastricht, waar hij als hoogleraar Complexe Genetica en -Epidemiologie leiding gaf aan de sectie Complexe Genetica van de vakgroep Genetica & Celbiologie. Zeegers was voorzitter van de Nederlandse vereniging van epidemiologie en vice-president van de ‘European epidemiology federation’.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top