HRM

Buurtzorg en Sint Jozefoord zijn beste werkgevers

Het concept van kleine zelfsturende teams blijkt nog steeds te werken. Stichting Buurtzorg is deze week opnieuw uitgeroepen tot Beste Werkgever van Nederland.

De organisatie behaalde met een score van 8,7 de eerste plaats in de categorie ‘1000 medewerkers en meer’ van het Beste Werkgeversonderzoek van bureau Effectory en Intermediair. Het jaarlijkse onderzoek werd voor de vijftiende keer uitgevoerd. Er deden 347 werkgevers en ruim 201.000 medewerkers aan mee. Vorig jaar won Buurtzorg ook al.

Bevlogenheid

“We zijn trots op de bevlogenheid en de deskundigheid van onze medewerkers waardoor ze iedere dag opnieuw de beste zorg leveren”, reageerde Jos de Blok, oprichter van Buurtzorg. “Het is elke dag opnieuw een mooie belevenis om bij cliënten thuis de best mogelijke ondersteuning te bieden en dit samen met je collega’s te kunnen organiseren.”

Verbondenheid

Ook in de categorie kleinere bedrijven, met minder dan duizend werknemers, won een zorginstelling: Sint Jozefoord. De thuiszorginstelling uit Nuland behaalde een 8,3 als rapportcijfer. Sint Jozefoord biedt thuiszorg en huishoudelijke zorg aan ouderen, met het credo ‘alles vanuit verbondenheid’. Leon van Keulen, consultant bij Effectory: “Deze verbondenheid vindt men niet alleen terug in het warme contact tussen medewerkers, vrijwilligers en bewoners, maar komt tevens tot uiting in het actief verbinding zoeken met ouderen in de lokale omgeving. De organisatie heeft een duidelijke visie en een sterke identiteit.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Pinia

9 oktober 2015

Eigenlijk NIET zo gek, als Buurtzorg de krenten uit de grote brij patiënten plukt. Buurtzorg gebruikt deze naam wel, want het is in de buurt. Echter wat ze eigenlijk doen is REVALIDATIEZORG. Patiënten, die een botbreuk, na een ziekenhuisopname, een tijdelijke ziekte, of dwarslaesie hebben, hebben ook goede zorg van de zorgverleners. Dus zowel de patiënt, als de zorgverlener zijn BLIJ en GELUKKIG. Wat vergeten wordt, is dat de ECHTE chronisch gehandicapten NIET geholpen worden. Dat zijn toch maar zeurders, die verder aftakelen. Met andere woorden daar worden zorgverleners NIET blij van. Gelukkig zijn er zorginstanties, die het concept allang gekopieerd hebben van Buurtzorg, zoals de Vierstroom en Careyn. Ik moet zeggen: "Mijn gezin is zeer tevreden met hen en zij hebben ook gelukkige zorgverleners".

Top