Vastgoed

NAM inspecteert zorgpanden op schade

Gaswinningsbedrijf NAM laat dit jaar ruim tweehonderd panden met een maatschappelijke functie inspecteren. De inspecteurs moeten veiligheidsrisico's inventariseren.

De inspecties vinden plaats bij onder meer zorginstellingen, gemeentehuizen, politiebureau's, buurthuizen en kinderdagverblijven, zo schrijft Dagblad van het Noorden. Het gaat om panden die zich bevinden in het aardbevingsgebied, dat is het gebied rondom Loppersum. De inspecties worden uitgevoerd door het bedrijf VIIA, waarin Royal HaskoningDHV en Visser & Smit Bouw samenwerken. 

Woordvoerder Larissa van der Zouw van VIIA stelt dat in totaal veertig zorginstellingen bezocht zullen worden. Het gaat om instellingen in de vvt, ggz en de gehandicaptenzorg. Welke instellingen het zijn kon ze nog niet zeggen, omdat de instellingen zelf nog niet geïnformeerd zijn.

Inspectie is gericht op veiligheidsrisico's zoals zwakke schoorstenen, hooghangende radiatoren en zwakke plekken in de constructie. De inspectie begint met een bureaustudie waarin de inspecteurs zoveel mogelijk gegevens over het pand verzamelen, denk aan onder meer bouwtekeningen. Daarna vindt de daadwerkelijke inspectie plaats, die maximaal drie dagen duurt. Gevonden risico's worden binnen twee weken weggewerkt. 

In Noord-Oost Groningen vinden regelmatig aardbevingen plaats als gevolg van gaswinning door de NAM. De laatste beving was vrijdag 9 oktober in Appingedam, met een kracht van 0,3 op de schaal van Richter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top