HRM

TSN Thuiszorg trekt deel ontslagen Berkelland in

27 medewerkers van TSN Thuiszorg in Berkelland worden toch niet ontslagen. Dat zegt Wim van der Hoorn van FNV Zorg en Welzijn.

De gemeente Berkelland vergoedt de schoonmaak aan huis niet meer. TSN Thuiszorg heeft daarom voor 87 medewerkers ontslag aangevraagd. De helft van de vaste medewerkers zou nu alsnog kunnen blijven, zo meldt Omroep Gelderland. TSN geeft deze week meer duidelijkheid aan de medewerkers.

Volgens FNV was met TSN afgesproken dat niet meer dan 30 procent bezuinigd zou worden op de huishoudelijke zorg. Dit zou betekenen dat in ieder geval alle 56 vaste medewerkers hun baan zouden moeten kunnen behouden. "Nu wordt er druppelsgewijs een ontslag ingetrokken", zegt Van der Hoorn. "Wij willen de toezegging dat alle vaste medewerkers kunnen blijven."

Inmiddels zijn 340 bezwaarschriften ingediend in Berkelland om de huishoudelijke hulp te kunnen behouden. De meervoudige kamer van de rechtbank in Arnhem buigt zich 27 oktober over het beleid van de gemeente Lochem. Deze rechtszaak kan ook gevolgen hebben voor Berkelland. Beide gemeenten willen de huishoudelijke hulp alleen nog via bijzondere bijstand vergoeden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top