Finance

Schuld wanbetalers zorgpremie 600 miljoen euro

Wanbetalers van de zorgpremie hebben gezamenlijk een bedrag van 600 miljoen euro aan niet betaalde premies open staan. Landelijk gaat het om zo'n 280.000 mensen met een betalingsachterstand. Dit meldt de NOS zondag.

Achterstand bij 280.000 mensen

Honderdduizend wanbetalers hebben een gezamenlijke schuld van 400 miljoen euro opgebouwd door geen premie te betalen sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006. Het bedrag loopt verder op met 200 miljoen euro tot een landelijk totaal van 600 miljoen euro als ook de betalingsachterstanden worden meegerekend van zo’n tweehonderdduizend mensen.

Gemaakte zorgkosten wanbetalers

Woordvoerder Kees Groothuis van het CVZ (College voor Zorgverzekeringen) zegt dat de eigenlijke kosten voor de zorgverzekeraar nog verder oplopen als ook de gemaakte zorgkosten van deze wanbetalers zouden worden meegeteld. Inzicht in deze bedragen heeft hij niet, omdat het CVZ niet over de achterliggende gegevens beschikt om deze berekening te maken.

CVZ int premies met boete

Het CVZ int achterstallige premies met boete bij wanbetalers met achterstallige zorgpremies. Het ministerie laat via het CVZ 130 euro inhouden op de salarissen of uitkeringen van wanbetalers van zorgverzekeraars. Het bedrag bestaat uit 100 euro premie en dertig euro boete.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top