ACTUEEL

Internationaal keurmerk voor Rivas Zorggroep

Rivas Zorggroep heeft het internationale keurmerk van Joint Commission International (JCI) gekregen voor alle 19 woonlocaties (verpleeghuizen en woonzorgcentra) én voor de thuiszorg in het gehele werkgebied van Rivas.

Joint Commission International (JCI) toetst wereldwijd zorginstellingen. Voor het keurmerk is Rivas getoetst aan meer dan duizend internationale normen voor kwaliteit en veiligheid van zorg. JCI-onderzoekers hebben het afgelopen jaar bezoeken afgelegd aan de verpleeghuizen en woonzorgcentra en bij de thuiszorg van Rivas. Zij interviewden cliënten en medewerkers. Daarnaast keken zij naar alle andere zorg- en ondersteunende processen zoals het onderhoud van (medische) apparatuur, het gebouw, de voedselveiligheid en de schoonmaak.

JCI is een internationaal erkende kwaliteitsorganisatie die wereldwijd zorginstellingen beoordeelt. Andere Nederlandse zorginstellingen die het keurmer hebben zijn de academische ziekenhuizen AMC Amsterdam en UMC Utrecht en het Maasstad Ziekenhuis. Rivas bereidt zich momenteel voor op een JCI-accreditatie voor het Beatrixziekenhuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top