HRM

FNV ziet doorbraak cao-conflict ambulancezorg

FNV ziet doorbraak cao-conflict ambulancezorg

FNV verwacht dat er snel een doorbraak komt in het slepende conflict rond de cao voor de ambulancezorg. De vakbond baseert zich op een rechtszaak die door een ambulancemedewerker is gewonnen over uitbetaling van de onregelmatigheidstoeslag en overwerk, een van de hete hangijzers in het cao-conflict.

"Voor de FNV staat nu niets meer in de weg. Ik verwacht dat we snel tot een fatsoenlijke cao zullen komen", zegt Fred Seifert, bestuurder bij de bond.

Terugwerkende kracht

De rechtbank Noord-Nederland oordeelde dat een werkgever van een ambulancemedewerker met terugwerkende kracht van vijf jaar de onregelmatigheidstoeslag (ORT) tijdens opgenomen vakantiedagen en overwerkvergoeding alsnog moet voldoen. Volgens FNV zal werkgeversorganisatie Ambulancezorg Nederland (AZN) deze uitspraak moeten naleven.

Ambulancemedewerkers voeren al vijf maanden actie. Woensdagmiddag tussen 12.00 en 16.00 uur leggen ze het werk neer in negen regio’s, verspreid over het land.

Bemiddelaar

Vakbond CNV maakte dinsdag bekend dat Hans Borstlap, bemiddelaar in het conflict over de politie-cao, ook is aangesteld om de impasse rond de collectieve arbeidsovereenkomst voor ambulancemedewerkers te doorbreken. Voor Seifert van FNV maakt dit echter niets uit. "Ook met de verkenner blijven wij bij onze lijst van eisen: een structurele loonsverhoging van 2,5 procent, een verantwoord ouderenbeleid en goede afspraken over arbeidsomstandigheden".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top