ACTUEEL

Misstanden bij Haagse jeugdinstelling ‘gedateerd’

De aantijgingen, dat Jeugdinstelling Jeugdformaat/ Jutters Combinatie (JJC) in Den Haag onverantwoord omgaat met de veiligheid van haar personeel en jeugdige cliënten, zijn gedateerd. Dat heeft minister Rouvoet van het ministerie voor Jeugd en Gezin gezegd. Kamerleden eisten vorige week dat zij zou ingrijpen bij  de jeugdzorginstelling, nadat twee ex-bewoners en een ex-medewerker over wantoestanden spraken tegen Omroep West.

Rouvoet vindt ingrijpen nu onnodig

Volgens minister Rouvoet gaat het om incidenten van voor 2009. “Wij herkennen ons niet in de beweringen en het geschetste beeld”, zegt Marije Poppelier van de Haagse jeugdinstelling. Op Omroep West spraken ex-bewoners en een ex-medewerker onder meer over drugshandel en drugsgebruik binnen de instelling en een flinke dosis fysieke en mentale agressie. “De beweringen dateren uit de kerstperiode 2007/2008. Dat is niet de situatie zoals die nu is”, aldus Poppelier.

JJC onder verscherpt toezicht

De instelling staat sinds december 2009 onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ). In december wordt de instelling opnieuw getoetst. Volgens Poppelier heeft de inspectie zich positief uitgelaten in een tussentijdse brief afgelopen zomer. Minister Rouvoet vindt het onnodig om nu in te grijpen bij JJC. Dit liet ze weten naar aanleiding van schriftelijk vragen van CDA, de SP, de VVD en de PVV over wantoestanden in jeugdinstelling Jeugdformaat/Jutters Combinatie.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

exters w

26 januari 2013

goedendag ik las net wat over jjc jeugdinrichting over misstanden, deze misstanden komen ook voor op jjc op de monsterseweg te den haag ook op school die daar op het terrein is gelegen pesterijen slaan is daar slag en inslag zelf de hulpverleners maken groffe fouten met het eventueele separatie van zo n kind en als je daar over gaat klagen dan word zo een kind heel subtiel in verlegenheid gebracht en als ze daar op gaan reageren krijgen ze een time oud en worden ze naar de jeugdinrichting harreveld geplaatst of daar naar toe geplaatst voor een langere tijd .Er zijn al eerder fouten gemaakt op jjc over een separatie toen is zelf de rechtbank er aan tepas gekomen zouden jullie hier een keer wat onderzoek over jjc om de mistanden die daar heersen te laten zien wij kunnen met foto s aan tonen welk ongepast geweld er woord gebruikt bij een separatie mijn zoon zat onder de striemen en blauwe plekken hier moet een eind aan komen maar wij als ouders zijn niet bij machte om dit te door breken drugs wordt er ook binnen gebracht na weekend verlof, er wordt ook geblowt door de medewerkers met eigen ogen gezien en als je hier over wilt praten is hier geen tijd voor en wordt weggeveegt als het niets is. en om heelemaal zonder kleerscheuren hier uit tekomen woord je kind ver weg geplaatst nu zit hij in harreveld en nu denken ze dat ze hier mee weg komen dat wij hier niet over gaan klagen

Top