ACTUEEL

Zutphen wil langdurende contracten voor thuishulp

Zorgaanbieder Zorgkompas in Zutphen zet 84 huishoudelijke hulpen op straat. Om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen wil de Zutphense wethouder Patricia Withagen langjarige contracten afsluiten. Dit meldt De Stentor.

Vanaf 1 januari staan 84 Zutphense medewerkers van zorgorganisatie Zorgkompas op straat, omdat hun contracten niet worden verlengd. Het bedrijf zegt niet anders te kunnen. Door de nieuwe wet Werk en Zekerheid kan Zorgkompas tijdelijke contracten die de afgelopen twee jaar al twee keer eerder zijn verlengd, niet nogmaals verlengen. Een vaste aanstelling zegt regiomanager Elisa Ligt niet te kunnen bieden. "We zouden wel anders willen, maar er zijn te veel onzekerheden rondom contracten met gemeenten."

Volgens wethouder Patricia Withagen gaat de gemeente Zutphen bij de volgende aanbesteding van huishoudelijke hulp langdurende contracten met zorgaanbieders aan. "We hopen daarmee meer rust te creëren", zegt ze tegen De Stentor. "Zowel voor de aanbieders, het personeel, als de mensen die de zorg ontvangen. Wij willen dat duurzame relaties ontstaan met vaste teams van huishoudelijke hulpen in de verschillende wijken. Op dit moment is in Zutphen echt sprake van een overgangsperiode. Dat dit dan nu zo uitpakt, mede vanwege deze nieuwe wet, is erg vervelend."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top