HRM

Arts-assistenten werken bij alle ziekenhuislocaties Treant

Patiƫnten kunnen sinds kort op alle drie de ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep een chirurg in opleiding (AIOS) aan hun bed treffen. Ziekenhuislocatie Scheper in Emmen is sinds 2007 een opleidingslocatie voor arts-assistenten chirurgie, onlangs kwamen daar het Refaja in Stadskanaal en Bethesda in Hoogeveen bij.

De aanwezigheid van arts-assistenten draagt volgens Trant bij aan een optimale omgeving voor de beste medische patiëntenzorg. Up-to-date-kennis van de nieuwste medische richtlijnen, boeken en literatuur op alle ziekenhuislocaties is door de aanwezigheid van AIOS en hun opleiders (chirurgen) gegarandeerd. Bovendien zorgen arts-assistenten onder supervisie van de chirurg voor continuïteit van zorg in het behandelproces. Dit doen zij op de spoedeisende hulp, als zaalarts op de afdelingen en in de poliklinische behandeling van patiënten. In totaal gaat het om zestien arts-assistenten, waarvan tien in opleiding en zes niet in opleiding. De arts-assistenten blijven één tot drie jaar in dienst van Treant Zorggroep.

Arts-assistenten chirurgie kiezen in hun vijfde of zesde opleidingsjaar een subspecialisme (gastro-enterologisch-, oncologisch-, trauma-, vaat-, HPB- of kinderchirurg). Binnen Treant Zorggroep kunnen zowel de gastro-enterologische als de oncologische chirurgiedifferentiaties gevolgd worden. Het is voor Noord-Nederland “uniek”, aldus Treant, dat op drie ziekenhuislocaties van een zorggroep subspecialisaties gevolgd kunnen worden. De opleiding tot chirurg duurt zes jaar, even lang als de opleiding tot basisarts (geneeskunde).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top