ACTUEEL

Ton Coenen nieuwe directeur Rutgers

Ton Coenen wordt met ingang van 1 januari 2016 de nieuwe directeur van Rutgers, kenniscentrum seksualiteit. Ton Coenen volgt Dianda Veldman op, die sinds september directeur is van patiëntenfederatie NPCF.

Ton Coenen was twaalf jaar directeur van het Aids Fonds, Soa Aids Nederland en STOP AIDS NOW!. Daarvoor heeft hij gewerkt voor onder meer GGD Nederland en Stichting Soabestrijding. Tot het einde van het jaar is hij bestuurslid van het Global Fund to Fight Aids, Tuberculosis and Malaria. Coenen heeft een master in Gezondheidswetenschappen en in Public Management.

Coenen kijkt ernaar uit om aan het roer te staan van een organisatie die, geworteld in Nederland, werkt aan de seksuele gezondheid en rechten van mensen wereldwijd. "Elk jaar worden in Nederland 200.000 jongeren seksueel actief. Het is belangrijk dat die de juiste kennis en vaardigheden hebben. Vier van de tien Nederlandse vrouwen hebben ooit te maken gehad met seksueel geweld of met seksuele grensoverschrijding. Homoseksualiteit is in bijna tachtig landen bij wet verboden. Wereldwijd krijgen 200 miljoen vrouwen niet de seksuele gezondheidszorg die ze nodig hebben. Terwijl we weten dat we voor elke euro die we investeren in seksuele en reproductieve gezondheid gemiddeld 20 euro besparen. Het zijn slechts voorbeelden van de vele uitdagingen waar we in de wereld voor staan, en waarop ik met Rutgers wil strijden voor verbetering."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top