Tech

Nederlander wil hartslag meten met smartphone

Nederlanders willen hun hartslag en bloeddruk zelf kunnen meten met hun smartphone. Drie op de vijf ondervraagden denken dat zij daarmee meer invloed kunnen uitoefenen op hun eigen gezondheid, zo blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Het Beste Zorgidee. Dit meldt ONVZ.

De verwachtingen van technologie zoals smartphones in de gezondheidszorg zijn hoog, zo blijkt uit onderzoek onder ruim duizend Nederlanders. 60 Procent van de ondervraagden die zich daarover uitspreken, denkt dat ze daardoor bewuster over hun eigen gezondheid nadenken. Vooral het meten van hartslag en bloeddruk is populair: de helft van de Nederlanders wil dat zelf met zijn telefoon kunnen meten.

Vooral de verwachtingen ten aanzien van Apple zijn hoog. Een meerderheid van de Nederlanders die daar een mening over hebben, verwacht dat Apple een grote invloed gaat hebben op de ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Ruim een kwart vindt bovendien dat Apple meer het voortouw moet nemen op gebied van eHealth. Onder jongeren is dat zelfs ruim een op de drie.

Vooral jongeren tussen de 18 en 30 jaar denken dat smartphones helpen om gezonder te leven. Zo denkt een kwart van de jonge rokers dat stoppen met roken makkelijker gaat met een app. Onder jongeren die hardlopen, geeft ruim een derde aan dat zij zonder hardloopapp minder vaak zouden hardlopen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

tjark reininga

21 oktober 2015

maar hoeveel Nederlanders zouden uit zichzelf op het idee komen, dat hun phone überhaupt hun hartslag kan meten? de tekst van het bericht wekt op zijn minst de suggestie, dat de vragen wat men in de statistiek 'leading' geweest zijn. zowel t.a.v. de mogelijke functies van de phone als de verwachtingen t.a.v. Apple. die onderneming was toch niet toevallig de opdrachtgever van dit onderzoek?

Top