HRM

'Steun rvb voor agressieaanpak is belangrijk'

Zorgorganisaties die echt iets willen bereiken om agressie aan te pakken, hebben de volledige steun van de raad van bestuur (rvb) nodig. Dat was de conclusie van drie bijeenkomsten in september met professionals uit zes zorgbranches, meldt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

De drie regiobijeenkomsten zijn onderdeel van de campagne 'Wees duidelijk over agressie' in het kader van actieplan Veilig Werken in de Zorg. Tijdens de bijeenkomsten deelden ggz-instelling Dimence, gehandicaptenzorgorganisatie Prisma en Bravis ziekenhuis met collega’s van ruim vijftig zorgorganisaties hoe zij de aanpak van agressie succesvol hebben georganiseerd. Zij zeiden alle drie dat het belangrijk is dat zij de steun van hun rvb voelen, volgens de VGN. Een bestuur dat zijn personeel steunt door zich uit te spreken tegen elke vorm van agressie, zet een belangrijke eerste stap in het terugdringen en verminderen van agressie.

Monica Teuns is stuurgroeplid namens de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra van het actieplan VWiZ en daarmee mede-initiatiefnemer van de regiosessies. Volgens haar moet een effectieve aanpak van agressie goed worden georganiseerd. "Het is niet zomaar even geregeld, het vergt een integrale aanpak en een lange adem. Daarom is het voor medewerkers een belangrijk houvast als iedereen duidelijk is dat agressie niet wordt geaccepteerd."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top