HRM

Ambulancepersoneel staakt opnieuw

Ambulancepersoneel staakt opnieuw

Het ambulancepersoneel legt aankomende week op maandag, woensdag en vrijdag in verschillende regio’s, verspreid over Nederland, het werk neer. Dat laat vakbond FNV weten.

Al het geplande vervoer vervalt tijdens de stakingsuren en ambulances rukken alleen uit in spoedgevallen. Het is de derde week op rij dat er landelijk gestaakt wordt, nadat er al vijf maanden op regionaal niveau acties plaatsvonden.

“Ambulancemedewerkers zitten al tien maanden zonder cao”, zegt Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. “Zelfs na het vonnis van rechtbank Noord-Nederland, gaat werkgever Ambulancezorg Nederland nog steeds niet in op onze eisen voor meer koopkracht, een verantwoord ouderenbeleid en goede afspraken over arbeidsomstandigheden.”

Onregelmatigheidstoeslag

Het ambulancepersoneel maakt zich onder meer sterk voor een structurele loonsverhoging van 2,5 procent. Ook vindt de vakbond het onaanvaardbaar dat de werkgevers willen tornen aan de onregelmatigheidstoeslag (ORT) en overwerkvergoeding. “De rechter heeft ons onlangs in het gelijk gesteld toen we namens een lid een zaak aanspanden over doorbetaling van ORT tijdens vakantie”, stelt Seifert. “De werkgever en de AZN moeten zich nu aan deze uitspraak houden die door het Europese Hof is bepaald.”

De werkonderbrekingen vinden plaats op maandag 19 oktober in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Noord-Holland noord, Gelderland Zuid en Kennemerland. Woensdag 21 oktober zijn de Gooi en Vechtstreek als ook Flevoland, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Noord-Holland noord, Kennemerland en Gelderland Zuid aan de beurt. Op vrijdag 23 oktober wordt er gestaakt in Amsterdam, Rotterdam, Kennemerland, Noord-Holland Noord en Flevoland en Utrecht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top